Chatrine Pålsson är bekymrad över partiets låga stöd. Foto:Arkiv.
Sverige

KD i möte om framtiden

Chatrine Pålsson: ”Det är bekymmersamt”
0:57 min

Nu i helgen håller Kristdemokraterna sina kommundagar i Norrköping och ledande partirepresentanter från hela landet har samlats för att staka ut framtiden.
Chatrine Pålsson från Mönsterås har under flera perioder suttit för partiet i riksdagen och tillhör veteranerna. Hon är bekymrad över det låga stöd de har och partiets svårighet att nå ut med sin politik.

– Det är bekymmersamt på många sätt, vi måste ta vår situation på allvar, säger Chatrine Pålsson.

I helgen samlas 1000 Kristdemokrater i Norrköping. Samtliga känner en besvikelse över valresultatet då det är det femte året i rad som partiet går bakåt. Deras frågor har inte satt något avtryck i väljarstödet och nu börjas röster höras i deras led att partiledaren Göran Hägglund gjort sitt.

– Vi måste profilera det sociala engagemanget. Visa att vi är ett tydligt parti som tar parti för de som själva inte kan eller orkar tala för sig, det tror jag är vår profil för oss i alliansen, säger Chatrine Pålsson om vad partiet skulle behöva göra för att synas och komma på kartan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".