1 av 4
Inte mindre än 320 startande ställde upp i 2011 års Nybrolopp
2 av 4
Efter loppet så samlades många för att diskutera dagens bedrifter
3 av 4
I mål var det många som kom i årets upplaga av Nybroloppet
4 av 4
En bild ifrån vätskestationen som var strategiskt placerad
Skidor

Bildspel: Stor succé för Nybroloppet

Nybroloppet, en stor succé
5:15 min

Det blev en stor succé för årets upplaga av Nybroloppet. Längdåkningstävlingen hade inte mindre än 320 startande i flera olika klasser.

Både inre och yttre förutsättningar var på Nybro Skidklubbs sida i solskenet under söndagen.

Strålande solsken, perfekt temperatur och en bana i toppskick. Det går att bjuda in till längdskidåkningslopp med sämre förutsättningar än vad som var fallet i Svartbäcksmåla under söndagen.

Runt 320 startande, alla med olika ambitioner och förberedelser ställde upp i årets upplaga av Nybroloppet. Två kanonvintrar sett ur en skidåkares ögon har gjort det möjligt för Nybro skidklubb att arrangera en väldigt populär och välbesökt tävling i två år i rad.

Att tävlingen genomförs lämnar även avtryck i positiv bemärkelse för intresset runtom i länet. Det var dock inte bara deltagare ifrån Kalmar län som ställde upp och åkte i skidspåren. Från hela södra Sverige dök det upp åkare som tillsammans med arrangörer och publik gjorde årets upplaga av Nybroloppet till en fest för alla inblandade.

Resultatet: Förhandstippade Joakim Åleheim från Nybro Ski gled i mål på tiden 1.52.32, tre minuter före tvåan.

Rasmus Arvidsson
sport.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".