Ishockey

Nybro slog äntligen Olofström

Jonny Ågren, Nybro Vikings: "Skönt att ta dem"
1:54 min

Nybro Vikings vann hemmamötet mot blekingarna Olofström med 4-1. Äntligen konstaterade Nybrospelarna efter matchen eftersom man haft väldigt svårt för blekingarna.

Sammanfattning av matchen period för period:

Period 1

Hemmalagets Andreas Elofsson drog på sig en utvisning redan efter 58 sekunder men utan resultat för gästade Olofström.

Nybro tog ledningen genom att Rasmus Johansson snurrar bakom förlängda mållinje, kliver upp längs med och lägger in pucken till Jarno Honkonen som bara sätter till klubban och styr in 1-0 bakom en chanslös Dennis Karlsson i Olofströms kassen. Perioden innehöll ett antal tuffa boxningssekvenser men inga utvisningar pga detta. Närmaste gästerna kom i perioden var ett skott i kryssribban i spel i numerärt överläge.

Period 2

Bra öppning av andra perioden av båda lagen. Mer offensiv och snabbare puckföring som skapar ytor för de tekniska spelarna. I Nybros första spel i numerärt överläge i andra perioden lyckas hemmalaget missa två givna målchanser. Först Fredrik Näslund som får pucken och lägger den längs med hela mållinjen. Strax efter får Jens Leding en diagonalpass och kan bara sätta dit pucken i öppen kasse men skjuter i burgaveln.

Tio minuter in i perioden är det Nybro Vikings för hela slanten. Olofström hinner inte med och Alexander Karlsson drar på sig en fasthållning men hemmalaget kan inte utnyttja spelet i numerärt överläge. Nybro biter sig kvar i anfallzonen och Jonny Ågren får tag i pucken bakom förlängda mållinje, slänger fram den till en uppoffrande Henric Gustavsson som rakar in 2-0. Knappt halvminuten senare åker Fredrik Näslund i hemmalaget ut för armbågstackling och Olofström kan spräcka nollan och reducerar till 1-2 genom Victor Löfstedt. Endast 13 sekunder senare gör Nybros Andreas Elofsson en soloprestation o sätter pucken rakt upp i krysset till 3-1.

Period 3

Tidigt numerärt överläge för Olofström som kunde komma in i matchen men med hafsigt spel så försvann chansen. Nybros målvakt Johannes Jönsson höll på att hjälpa till istället. Han åkte bakom eget mål och skulle rensa undan pucken men trillade, men en Nybroback var först på plats och kunde rensa iväg pucken. Efter drygt åtta minuter fick domarna plocka fram nål och tråd för det var hål i ena målet, förmodligen efter en skridsko. Ju längre perioden gick ju mer backade Nybro hem och försökte spela på säkerhet. Fast det verkade inte vara Nybros melodi, han började spela osäkert och flera felpass. Nybro får verkligen slita i slutet men när Olofström tar ut målvakten kan Nybros Jonny Ågren göra 4-1 i öppen kasse.

Reporter: Magnus Ekeros/P4 Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".