Ovanligt lugn festival i Hultsfred

Den lugnaste festivalen, kanske någonsin. Så summerar polisen årets Hultsfredsfestival ur sitt perspektiv. Trots allt har en del ingripanden behövts göras. Det handlar om fylleri, stök och bråk, men också om narkotikabrott och misshandel.

Sex personer anhölls i samband med festivalen och på söndagen satt fortfarande tre av dem frihetsberövade. Misstankarna gäller stölder och hot mot tjänsteman. Sammanlagt räknar polisen till 272 begångna brott. Förutom stölder och hot handlar det bland annat om misshandel, bedrägerier och brott mot knivlagen.

Narkotikabrotten har minskat markant i förhållande till tidigare år och ett 40-tal personer, företrädesvis ungdomar, är misstänkta för ringa narkotikabrott mestadels för eget bruk. Beslag har ockå skett av en mindre mängd hasch och ett par haschpipor. Polisen ser dessutom allvarligt på misstankarna om att drogen GHB spridits inne på festivalområdet. Ett par ungdomar fick föras till sjukhus med tydliga tecken på GHB-förgiftning och vid en husrannsakan i ett tält hittade polisen flaskor som misstänks innehålla GHB. Den händelsen ska man nu utreda vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista