Kalmar

Kalmarstudenter missar "sin" mässa

Muhammed: ”Jag hade önskat jag vore ledig”
1:18 min

Studenterna på Linnéuniversitetet i Kalmar får inte ledigt när Karma-mässan hålls på Kalmar slott på fredag. Trots att mässan är till för att studenter ska möta näringslivet.

Mohammed Abdelai är en av de studenter som drabbas. Han har föreläsning på förmiddagen och missar därför stora delar av mässan.

– Jag hade önskat att jag vore ledigt just på den här dagen så att jag skulle vara på plats och skapa de här kontakterna, säger Mohammed Abdelai.

Linnéstudenterna missnöjda

60 företag och nästan alla kommuner från Kalmar län finns på med mässan. Den är till för att studenterna ska kunna knyta kontakter med näringlivet i regionen, genom att presentera sig, lämna sitt CV och föreslå samarbete när det gäller examinationsarbeten.

Niklas Karlsson är informatör för Linnéstudenterna som anordnar Karma-mässan. Och han är också missnöjd med beslutet att det inte blir föreläsningsfritt i år.

– Det har varit en viktig del av framgången för Karma tidigare år att studenter fått den möjligheten. Och det är ju ingenting som så att säga står i konflikt med studierna, utan universitetet är ju också intresserade av att stundenterna får kontakt med näringlivet.

Ekonomiska skäl

Stephen Hwang, rektor på Linnéuniversitetet, säger till P4 Kalmar att det är av ekonomiska skäl som man beslutat att inte ha en föreläsningsfridag under Karma-mässan. Istället har man rekomenderat alla lärare att inte lägga föreläsningar under mässan. Men det hjälper inte Mohammed Abdelai.

– Jag kan inte missa den här föreläsningen som är nu på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".