Nöjda åskådare i Arena Oskarshamn. Foto: Janne Rindstig
Ishockeyallsvenskan

Urladdning av IKO mot Växjö

Alexander Johansson: ” Vi skall kämpa som svin”
2:41 min

Efter en mållös första period mellan Oskarshamn och Växjö där hemmalaget dominerade så kom  utdelningen under resten av matchen  i stället. Oskarshamn vann med klara 4-0. 

Oskarshamn vann lagens första möte i höstas i Växjö men sedan dess har kronobergarna vunnit två derbyn och visat upp en imponerande jämnhet på hög nivå i serien vilket ser ut att bära rakt in i kval till elitserien för tredje året i rad.

Revanch och motivation

Kanske fanns gästernas tankar redan omedvetet i kvalserien för onsdagens möte i Arena Oskarshamn dominerades spelmässigt av Oskarshamn som också fick målmässig utdelning i andra halvan av matchen. 

Oskarshamn vann med 4-0 efter tre mål i andra perioden.

Alexander Johansson styrde in 1-0 efter drygt 13 minuter, Thom Flodkvist ökade på från nära håll efter 15.50 och Mattias Guter gjorde 3-0 en halvminut senare.

Utebliven slutforcering

Trots två numerära överlägen för Växjö i starten av sista perioden blev det ingen reducering. I takt med att humöret sjönk hos gästerna kom utvisningarna och Kristoffer Jonsson dundrade in  4-0 från blå linjen och matchen var över.

Att Oskarshamn saknade en handfull spelare märktes inte. Unge Oscar Engsund gick in på en av backplatserna  och klarade det med elegans.

Troy Davenport var säkerheten själv i IKO:s mål och som belöning fick han hålla nollan. 

Framtidshopp

Segern gör att Oskarshamn ännu en gång griper ett halmstrå för att hänga på sista playoffplats och har närmast ännu en hemmamatch på måndag mot Bofors. 

I tabellen krympte avståndet till nya seriesjuan Västerås som är nio poäng före med sju matcher kvar att spela för båda lagen. 

Oskarshamn-Växjö 4-0(0-0, 3-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (13.20) Alexander Johansson (Linus Morin, Johan Ryno), 2-0 (15.58) Thom Flodkvist (Johan Ryno), 3-0 (16.26) Mattias Guter (Stefan Pettersson).

Tredje perioden: 4-0 (10.39) Kristoffer Jonsson (Daniel Ljungqvist, Thom Flodkvist) spel fem mot tre.

Skott: 34-29 (12-11, 13-7, 9-11).

Utv, Oskarshamn: 2x2. Växjö: 3x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 2 087

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".