1 av 4
Lapp i luckan när Vita Hästen gästade
2 av 4
Lugnet före stormen på läktaren
3 av 4
Strafftävling var ett arrangemang
4 av 4
Det var smockfullt i Victoriahallen
Ishockey

Nybro föll inför storpublik

Storpublik i Victoriahallen: ”Roligt med event”
2:49 min

Det var upplagt för en toppmatch på alla sätt och vis när seriesuveränen Vita Hästen var på besök i Victoriahallen. Festen kom dock av sig i och med att hemmalaget fick se sig slagna med hela 0-4.

Avvaktande inledning

Den första perioden var ganska avvaktande utan speciellt mycket chanser åt något håll. Nybro tvingade dock Vita Hästens målvakt Alexander Bergh till ett par, tre fina räddningar i den inledande perioden. Närmast att lirka in pucken i mål var faktiskt backen Andreas Holfelt som tagit sig ända upp bakom offensiv målbur och försökte sig på en klassisk ”köksväg” som var sånär som på en stolpe att lyckas.

Ödesdigra utvisningar

Den andra periodens första halva fortlöpte ungefär i samma stil som hela den första gjorde. Men efter 12 minuter så åkte Nybro på spel i numerärt underläge, och det med två man samtidigt i utvisningsbåset.  Med två man mindre på isen och med seriens överlägset bästa lag som motståndare så klarade inte ens den duktiga Nybro-målvakten Johannes Jönsson att hålla tätt. 0-1 var ett faktum 12.53 in i den andra perioden. Efter baklängsmålet satte Nybro högsta fart och skapade tre, fyra stora kvitteringschanser men Alexander Berg i Vita Hästens målbur vägrade att kapitulera.

Tung avslutning

Den tredje perioden började på absolut sämsta tänkbara sätt för hemmalaget och den nästintill fullsatta Victorihallen. Efter endast 49 sekunder så tilläts Sebastian Harrysson utöka gästernas ledning till 0-2. Det såg då oerhört tungt ut och det verkade inte som att Nybrospelarna själva trodde på att de kunde vända tillställningen, inte blev de heller fyllda med mer hopp efter 5.33 in i den tredje perioden då 0-3 sattes bakom Johannes Jönsson som då fick nog och lämnade isen till förmån för Daniel Palmkvist. Den nya burväktaren i Nybro fick det inte mycket roligare på isen än vad hans föregångare hade det då han knappt han komma in förrän han tvingades släppa 0-4 förbi sig till den tillresta Norrköpingsklackens stora glädje.

0-4 blev också slutresultatet vilket innebär att Vita Hästen fortfarande är obesegrade i Allettan Södra, Nybro å sin sida får fortsätta kämpa vidare för att nå vidare spel mot Allsvenskan nästa säsong.

Nybro – Vita Hästen 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Skotten: 33-24

Publiksiffra: 2596

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".