Ishockey allettan

Vikings nästan klara för playoff

Straffdramatiken mellan Karlskrona och Nybro
2:08 min

Nybro Vikings är i princip klara för playoff till ishockeyalllsvenskan efter att laget på måndagskvällen besegrat Karlskrona med 4-3 efter straffar.

Bortsett från de första 3-4 minuterna var Vikings inte alls med i matchen i den första perioden. Karlskrona vann skotten med klara 14-5 och ledde klart välförtjänt med 1-0.

I den andra perioden vaknade dock Nybro till och kvitterade gånger två. Först 1-1 genom Fredrik Näslund och lite senare 2-2 genom Andreas Sandell.

Men med bara dryga minuten kvar av perioden kunde Karlskrona ta ledningen för tredje gången i matchen. Ställningen således 3-2 inför den avslutande akten.

Nybro överlägsna i tredje

I den tredje var det Nybro som började bäst och 9:11 in i perioden kunde trotjänaren Jonny Ågren kvittera till 3-3. Sedan följde en mäktig Nybroforcering men pucken ville inte in. Nybro vann skotten med hela 18-5 men matchen gick till förlängning.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar. Väl där kunde Nybros Fredrik Näslund avgöra och se till att Nybro snodde med sig bonuspoängen.

Matchfakta

Karlskrona Hockey - Nybro Vikings 3-3 (1-0, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Skott: 10-12 (14-5, 11-13, 5-18, 2-3)

Mål Nybro:

Andra perioden: 2:34 Fredrik Nästlund (Kovalonok, Ledin), 13:10 Andreas Sandell (Gustavsson, Ågren)

Tredje perioden: 9:11 Jonny Ågren ( Mellström, Matushkin)

Avgörande straff: Fredrik Näslund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".