Vimmerbyman misstänkt Helénmördare

Polisen har gripit och anhållit en man i Vimmerby misstänkt för mordet på Helén Nilsson i Hörby. Hon försvann 1989 och hittades dagar senare död i en plastsäck.

Mannen är 53 år gammal och har förhörts men åklagaren vill inte säga om mannen gjort några medgivande. Han ska enligt uppgifter till P4 Kalmar vara en enstöring och har tidigare varit misstänkt för mindre brott men inte varit gripen. Vid tidpunkt för mordet ska han ha varit bosatt i trakterna kring Hörby men flyttade sedan till Vimmerby.  Flickan rövades bort i centrala Hörby på kvällen den 20 mars 1989. Hon skulle möta kamrater men hon dök aldrig upp. Sex dagar senare hittades hennes döda kropp i en plastsäck i en skogsdunge utanför Tollarp som ligger ett par mil från Hörby. Hon hade utsatts för sexuella övergrepp och slagits ihjäl med ett trubbigt föremål. Polisens utredare kunde med hjälp av DNA tekniken knyta mannen till mordet. DNA från mannen fanns i sperma som hittades på Heléns kropp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista