Nybrospelarna föll trots massivt spelövertag mot Kristianstad. Foto: Rasmus Arvidsson/Sveriges Radio
Ishockey, Allettan södra

Nybro föll mot Kristianstad

Jarno Honkonen: ”Vi ville ha andraplatsen”
1:46 min

Även om matchen hemma mot Kristianstad under torsdagskvällen betydde en hel del för Nybro så var den av betydligt större vikt för bortalaget. Något som resulterade i ett 1-3nederlag för Nybro trots massivt övertag både spel och skottmässigt.

Trots att gästerna hade mer att spela för så var det hemmalaget som började aggresivast och fick bland annat genom flera powerplay chansen att etablera tryck i anfallszon. Sedan efter exakt halva den första perioden så inträffade en incident som gjorde att Nybros press kom av sig. Den målfarliga anfallaren William Quist åkte på ett matchstraff efter att först ha blivit utvisad för boarding och sedan visad till omklädningsrummet och en tidig dusch på grund av osportsligt uppträdande.

De följande fem minuterna av numerärt underläge skulle visa sig bli ett ritkigt test för Nybro och kvällens målvakt i hemmalaget Daniel Palmkvist, dock lyckades man rida ut stormen utan att släppa till alltför många chanser och 15 minuter in i matchen så var det fortfarande mållöst. Ett faktum som även gällde efter hela den första periodens 20 minuter. Detta mycket tack vare ett fenomenalt målvaktsspel, framförallt från gästernas Alexander Bengtsson som svarade för hela 17 räddningar. Kristianstad mäktade endast med ynka två skott mot Nybros mål.

Andra perioden

En period som spelmässigt tog vid exakt där den första slutade, nämligen med en massiv anstormning mot det Kristianstadsmål där Alexander Bengtsson vägrade släppa pucken förbi sig. Stämningen lagen emellan var aningen infekterad efter William Quists matchstraff och en rad tuffa och ibland även fula tacklingar delades ut och minuterna i utvisningsbåset överlappade varandra. Sett över hela den andra perioden så var hemmalaget Nybro helt utan tvivel det dominerande laget och förtjänade verkligen ett ledningsmål flera gånger om. Därför var det tämligen ologiskt när Christer Andersson efter 17.15 av den andra perioden lyckades göra målet som betydde matchens första och ledning för gästande Kristianstad.

Tredje perioden

En period som bara hunnit fortgå i tre minuter och 50 sekunder innan målvakten i Nybromålet Daniel Palmkvist tvingades kapitulera än en gång. 0-2 gjordes av Viktor Sundström och efter Kristianstads fördubblande av sin ledning så såg Nybro ut som ett slaget lag. Klockan gick och utvisningsminuterna fortsatte att utdelas till båda lagen. Uret stod på 5.59 i period nummer tre och spelarantalet var 4-4 då Jens Ledin efter mycket möda och en hel del besvär äntligen lyckades få utdelning på sin massiva press och reduceringsmålet gav Nybro energi för att även jaga en kvittering. Trots ett tappert försök och trots ytterligare möjligheter i spel med numerärt övertag så lyckades aldrig Nybro komma ikapp. Istället kunde Kristianstad slå in 1-3 i tom kasse.

Nybro – Kristianstad 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)

Skottstatistik: 31-19

Publik: 1310

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".