Par fastbundet och rånat i sin villa

Under natten har det skett ett grovt rån samt försök till dråp hemma hos en företagare i Ljungbyholm söder om Kalmar. Fyra okända män tog sig in i villan genom att bryta upp en köksdörr när mannen och kvinnan låg och sov.

En av gärningsmännen hoppade på mannen i huset och ett visst tumult uppstod. Gärningsmannen utdelade bl a ett slag mot mannens huvud samt kopplade ett så kraftigt grepp runt halsen att mannen svimmade. Efter detta bands både mannen och hans fru med någon form av tejp och mannen fick även sin mun övertejpad.

De fyra männen befann sig i huset under en timme. De genomsökte huset och fann då en större summa pengar, någonstans mellan 200 000 och 300 000 kronor. De stal även nycklarna till parets bil vilken de senare lämnade platsen i. Bilen är en ljusgrå Mercedes E 300 T med registreringsnummer OUC 029. Innan de åkte skar de av telefonsladden.

Männen beskrivs vara i 20-årsåldern, de var klädda i träningskläder och bar luvor. Kvinnan i huset som kan baltiska språk hörde att männen pratade öststatsdialekt.

Paret är chockat och mannen har även fått uppsöka läkare för att se över sina skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".