Misstänkte Helénmannen välkänd i Vimmerby

Imorgon hålls häktningsförhandlingarna i Lund mot den 53-årige Vimmerbybo som misstänks för det uppmärksammade mordet på 10-åriga Helén Nilsson i Hörby 1989.
Mannen greps i sin lägenhet i Vimmerby sent i onsdagskväll och det här har väckt förvåning i samhället och är det stora samtalsämnet nu, det säger Janne Strömsten, fotograf på Vimmerby Tidning, till P4 Kalmar.

Den misstänkte mannen är välkänd i Vimmerby sedan snart 15 år tillbaka som ”Mannen med hunden”, eftersom han alltid synts promenerande ensam med sin hund på stan.
Enligt Janne Strömsten är mannen en enstöring som i princip aldrig haft kontakt med andra Vimmerbybor och som inte gjort mycket väsen av sig.
Trots det har 53-åringen vid flera tillfällen haft kontakt med polisen, bl.a i samband med hundratals punkteringar på bilar och cyklar i Vimmerby förra året när någon kastade ut skruvar på gatorna. Mannen sågs av ett vittne, men kunde inte bindas till mer än det tillfället.
Mannen har också medverkat i dokumentärfilmaren Tom Alandhs film ”Kronofogden kommer - vems är skulden?” som handlade om människor med sociala och ekonomiska problem och enligt Janne Strömsten verkar han ha varit bitter på samhället bland annat på grund av att han inte fick träffa den son han har med en kvinna i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista