Ishockey allettan

Nybro vann men slutar ändå trea

3:59 min

Nybro Vikings vann med 6-2 borta mot Kumla i Allettans sista match. Övriga resultat gick inte Nybros väg som ändå får gå den långa vägen för att nå allsvenskt kval och närmast väntar Halmstad.

Trög start

På förhand var det ovisst huruvida Nybro skulle ha chansen om att ta andraplatsen i egna händer eller ej. Det verkade dock ganska snart att så skulle bli fallet eftersom Nybros konkurrent om andraplatsen Kristianstad tidigt hamnade i underläge hemma mot seriesuveränen Vita Hästen. För Nybro borta i Kumla gick det lika illa som för Kristianstad till en början då Joakim Tångström gjorde 1-0 för Kumla redan efter 03.45. Nybro repade sig dock relativt kvickt genom en 1-1kvittering men bara temporärt eftersom man på nytt hamnade i underläge precis i begynnelsen av den andra perioden.

Vände och tog ut målvakten

Även detta underläge skulle man hämta sig ifrån och det med besked. 1-2 i underläge vändes till hela 6-2 i seger. Just denna fyra måls marginal målmässigt var inte direkt optimal för Nybros del, det var för en stund nämligen så att man behövde vinna med fem måls marginal för att ta den åtråvärda andraplatsen som innebär ingång först i Playoff nummer två. Med denna vetskap färsk i båset så beslutade sig Nybro-ledningen att plocka ut målvakten med halvminuten kvar trots ledning med 6-2 alltså. Något som tyvärr ej bar frukt utan segersiffrorna stannade vid 6-2.

Kristianstad vann trots allt

Kristianstad lyckades dock kvittera och sedermera även vinna hemma mot Vita Hästen efter straffar vilket då innebar att man för egen maskin såg till att peta bort Nybro från andraplatsen. 

Halmstad väntar i playoff 1

För Nybro väntar tre playoffomgångar för att nå kvalserien till allsvenskan. Första motståndare blir Halmstad som vann fortsättningsettan med minsta möjliga marginal. Första matchen spelas i Halmstad på torsdag med retur i Nybro på lördag och eventuell avgörande match dagen efter.

Kumla - Nybro 2-6 (1-1, 1-2, 0-3)

1-0 (3.45) Joakim Tångström (Sean-Michel Sunnqvist, Andreas Jensen) 
1-1 (15.36) Henric Gustavsson ( Patrik Fransson , Marcus Mellström)
2-1 (25.03) Robin Gustavsson (Gustav Gräsberg, Andreas Jensen)
2-2 (34.47) Maksim Matushkin ( Patrik Fransson )
2-3 (35.42) Jonny Ågren ( Henric Gustavsson , Marcus Mellström )
2-4 (50.39) Anton Holmberg ( Jarno Honkonen ),
2-5 (51.17) William Quist ( Fredrik Näslund , Jens Ledin )
2-6 (53.58) Jarno Honkonen ( Maksim Matushkin , Andreas Holfelt )

Rasmus Arvidsson

Sportreporter
rasmus.arvidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista