Träningsmatchen mellan KFF och Mjällby slutade 0-0. "Bagarn" blickade ut mot den nya arenan.
Fotboll

Mållös match mot Mjällby

Tobias Eriksson: ”Det var positivt”
1:47 min

Trots ett tämligen stort spelövertag och en rad vassa målchanser så hittade ingen Kalmar FF-spelare målet ute vid Gastens konstgräs när det första allsvenska motståndet för året, Mjällby AIF var på besök. Eftersom inte heller Mjällby var förmögna att näta så slutade drabbningen 0-0.

Ett nästan lika stort indisponibelt antal spelare som disponibelt antal, blåsigt och kallt men ändock ett par hundra personer på läktarplats. Dessutom en ganska underhållande fotboll från hemmalagets sida men målen uteblev. Det blev inget nätrassel varken i offensiv eller defensiv målbur. Den forne Kalmar FF-giganten Patrik "Bagarn" Rosengren avstyrde de flesta av de röda hoten under den timme som han var på banan. När han inte längre fanns på plan så var det målvakten Mattias Asper i Mjällby som stod i vägen för framförallt Ricardo Santos vars dubbla frilägen borde resulterat i segermål. Några mål blev det dock inte, varken för Ricardo Santos, någon medspelare till honom eller någon motspelare. Trots att målen uteblev så var det alltså ett positivt besked rent spelmässigt för Kalmar FF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".