Nicklas Jadeland årets IKO-spelare Foto: Hulkfoto
Ishockey allsvenskan

Värdig avslutning av IKO

Johan Ryno "Jag blir kvar i Oskarshamn"
2:04 min

IK Oskarshamns spelare kan gå till sommarlov med högburet huvud efter 2-1 i sista matchen mot Västerås. Avgörande kom i förlängning genom Lukas Eriksson och laget blir nia i årets allsvenska.

Tidigt sommarlov

Strax efter klockan nio onsdagen den 2 mars 2011 tog den allsvenska säsongen slut för IK Oskarshamn. Lukas Erikssons mål i förlängning till 2-1 mot Västerås blev sltpunkten.

Trots en stark avslutning av serien med 22 poäng under sista fjärdedelen hamnade Oskarshamn utanför slutspelet för sjätte säsongen i följd. En tung period kring jul förstörde playoffchanserna och laget slutade nia.

Avslutning med mersmak

Säsongens sista match bjöd,  trots att inte så mycket stod på spel för något av lagen , på en hel del dramatik.

Efter en mållös startperiod tog Västerås en rättvis ledning i starten av den andra men Stefan Pettersson kvitterade från nära håll tidigt i sista perioden. Matchen stod 1-1 efter 60 spelade minuter.

Eftersom Leksand överraskande förlorade mot Troja behövde Västerås två poäng i matchen mot Oskarshamn för att sluta fyra i serien och få en extra poäng till starten av förkvalet.

Det blev i stället hemmalaget som fick sista ordet efter drygt 4 minuters förlängning.

– Vi ville göra en anständig avslutning inför hemmapubliken och tycker vi gjorde en bra match säger Johan Ryno till P4 Kalmar.

– Nu blir det lite roligare att hitta på något kul i kväll

Hemmahyllningar

Efter matchen hyllades hemmaspelarna i allmänhet och Alexander Johansson i synnerhet. Efter 12 säsonger i klubben och över 500 matcher tackar han nu för sig på den här nivån. 

Inför matchen korades Nicklas Jadeland till årets spelare medan Johan Ryno vann den interna skytteligan på 46 poäng.

Nästa säsong redan igång

För klubbledningen börjar nu den intensivaste delen av säsongen med att rekrytera sportchef, tränare och se över spelartruppen.

– Prio ett är att få ihop laget och signa med spelare, tränare och sportchef. Vi hoppas få klart ett par nya spelare redan i kväll och att sportchefsjobbet skall vara klart inom ett par dagar.

– Vi skall sätta oss ner med tränarparet Lasse Ivarsson och Magnus Österby på måndag och vi vill att dom stannar i klubben säger Mats Söder.

– Vi måste titta över hela vår ekonomiska situation och det gäller att skära lite men inte på spelarbudgeten säger Mats Söder.

Oskarshamn-Västerås 2-1(0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (6.07) Markus Ljungh (Jason Walters, Alexander Ribbenstrand).

Tredje perioden: 1-1 (3.57) Stefan Pettersson (Andreas Valdix, Mattias Guter).

Fjärde perioden: 2-1 (4:11) Lukas Eriksson (Kristoffer Jonsson).

Skott: 17-27 (5-13, 4-7, 5-7, 3-0).

Utv, Oskarshamn: 5x2. Västerås: 4x2, 1x10.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 1 742

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".