Personliga böter för hockeytacklingar

Det allt våldsammare spelet på svenska ishockeyrinkar kan komma att beivras med hjälp av dryga personliga böter från nästa år. Ishockeyförbundet har tagit fram ett förslag på när böter ska tas till som straff och hur hög summa spelarna ska betala. Summan ska sättas i relation till lönen.

Tomas Gustafsson som är lagkapten i allsvenska IK Oskarshamn säger till P4 Kalmar att han välkomnar böter som ett möjligt straff men att regelsystemet måste bli tydligt och att det är viktigt att domare och disciplinnämnd lägger nivån på rätt höjd så inte underhållsvärdet sjunker för hårda tag är en del av tjusningen med ishockey.

Om planerna på system med personliga böter för hockeyspelare blir verklighet är det unikt på svenk arbetsmarknad. Ingen annanstans så riskerar den anställde böter för något man gör på jobbet, men på andra håll i sportens värld finns kraftiga böter med på straffskalan som för NHL-proffsen i nordamerikansk ishockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".