Förvånad och glad visstipendiat

Christina Kjellson - så heter årets stipendiat till Fred Åkerströms minne som delades ut igår under Visfestivalen i Västervik. I juryns motivering står det bland annat att Christina Kjellson är en fantastisk viskmakare och brinnande medmänniska och att hennes poesi är balsam för själen.

Christina Kjellson har ena foten i visan och den andra i rockens värld. Sen förra året är hon också gästlärare på Visskolan i Västervik. Hon spelar dragspel, gitarr och keyboard och har gett ut en rad egna skivor, den senaste heter 39 Plus. Stipendiet delades ut igår kväll och som vanligt hölls årets namn hemligt in i det sista. Vissångerskan själv blev mycket överraskad men sa samtidigt att detta betyder oerhört mycket.

- Ibland kommer det perioder då man funderar på om man ska fortsätta inom genren, att skriva överhuvudtaget, men det får jag ju faktiskt lov att göra nu. Det här värmde så gott, avslutar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".