Speedway

Ljung jagar GP-plats

Västerviks Peter Ljung är en av sju svenska förare som har chans att kvala sig in i nästa års GP-serie i speedway. Kvalet går i tre steg och börjar för hans del i Italien i juni.

Antonio Lindbäck är den ende av årets svenska GP-förare som valt att för säkerhets skull kvala till nästa års serie också om han inte kör tillrcäkligt bra i årets GP.

Den nye svenske förbundskaptenen Bosse Wirebrand har tagit ut sex svenska förare till för GP-kvalet.

Västerviks Peter Ljung får sällskap av Simon Gustafsson, Daniel Nermark, Jonas Davidsson, Thomas H Jonasson och Magnus Zetterström.

Första hindret är fem kvartsfinaler där det gäller att vara bland de nio främsta. Nästa steg är tre semifinaler där det går ut på att bli bland de fem främsta för att nå finalen. Där står tre tre GP-platser på spel.

Kvalfinalen körs på hemmaplan på Vetlanda motorstadion som är en av Peter Ljungs gamla hemmabanor. Hans kvalresa börjar i Terenzano 18 juni.

Svenskar i GP-kval

Simon Gustafsson Krsko 7 maj
Daniel Nermark Krsko 7 maj
Thomas H Jonasson Esbjerg 17 juni
Jonas Davidsson Esbjerg 17 juni
Magnus Zetterström Divisov 18 juni
Antonio Lindbäck Terenzano 18 juni
Peter Ljung Terenzano 18 juni

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".