Omfattande brand i Skogsby

En kraftig brand upptäcktes strax innan halvfyra inatt i ÖverskottsBolagets stora varuhall i Skogsby på Öland. Det brinner fortfarande och hela byggnaden kommer att brinna ned till grunden. Tidigt på morgonen hade dock räddningstjänsten branden under kontroll. Men boende norr om Skogsby, åt Färjestads hållet, uppmanades ändå att hålla dörrar och fönster stängda och att stänga av ventilationen. Länsväg 136 kommer dessutom att vara avstängd under hela förmiddag.

När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden i princip redan övertänd och räddningstjänsten koncentrerade sig på att rädda inkringliggande byggnader. Fyra personer fick evakueras från en bostad i närheten. Men allt gick lugnt till. I hallen förvarades också en del fyrverkeripjäser så under ett tag small det också rejält när de antändes. Just nu arbetar 32 brandmän från hela Öland med släckningsarbetet. Under dagen kommer de allteftersom att gräva bland resterna för att komma åt att släcka helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista