Mammy Ndaiye är en av de stora profilerna i årets upplaga av IFK Kalmar. Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio
fotboll - damer

Premiär i Söderettan

Lyssna på IFK Kalmar - IFK Norrköping

Formstarka fotbollslag möts i premiären på Gröndal i damernas söderetta. Både IFK Kalmar och IFK Norrköping har med sig segrar från genrepen och morgondagens match kan bli underhållande.

Det är två lag som vill spela en fotboll med högt tempo och bra passningsspel som ställs mot varandra i första omgången. Fjolårets nykomlingar IFK Kalmar tar emot årets nykomlingar IFK Norrköping.

- Antingen så blir det en underhållande match eller så blir det ett ställningskrig, säger IFK Kalmars tränare Lasse Svensson till P4 Kalmar.

- Det kommer säkert bli trevande till en början men vi vill gärna trilla boll, säger IFK Norrköpings tränare Kent Hellström.

Bra genrep

Båda lagen har en seger från genrepet med sig. IFK Kalmar besegrade Rödeby borta med 4-1.

- Vi hade jätteproblem i första halvlek men jag hoppas vi får tillbaka det nu, säger Lasse Svensson.

IFK Kalmars cupmatch spelades på naturgräs precis som premiären på Gröndal kommer att göra. Gästande IFK Norrköping har en storseger med sig. Hela 8-0 besegrade man division 1 laget Vasalund med förra helgen.

- Vi har ett bra självförtroende och det var skönt att se spelet fungera, säger Kent Hellström, tränare i IFK Norrköping.

Storsegern mot Vasalund var inte den första under försäsongen och det har gjort att motståndarna har respekt för nykomlingen.

- Hade vi gjort de resultaten förra året hade vi varit skyhöga favoriter, säger Lasse Svensson, tränare i IFK Kalmar till P4 Kalmar.

Skadeläget i IFK Kalmar

IFK Kalmar har lite skadeproblem inför premiären. Backarna Malin Sjöndin och Moa Dahlgren finns inte tillgängliga och det gör inte heller mittfältaren Emma Arvidsson.

P4 Kalmar sänder matchen i sin helhet på webben och i din mobil. Nedan hittar du länk för webblyssning och vill du lyssna i mobilen använder du adressen m.sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".