16 åring häktad för mordbrand på Öland

Den 16 åriga flicka från Kalmar, men med anknytning till Öland som misstänks ligga bakom branden i Överskottsbolaget i Skogsby på Öland tidigt i morse häktades i dag. Hon är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand och hon anhölls vid niotiden i morse när släckningsarbetet fortfarande pågick.

Det som ledde polisen till flickan var vittnen som hade sett flickan i närheten av Överskottsbolaget vid tiden för när branden ska ha startat, alltså vid halvfyratiden i natt. Ytterligare en tonårsflicka har under förmiddan hörts av polisen om omständigheterna kring branden. Men hon är under 15 år och har tagits omhand av de sociala myndigheterna. Driftschefen vid Överskottsbolagets huvudkontor i Stockholm, Petter Iversen, är just nu på väg till Skogsby för att första möte med de tio anställda om den närmaste framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista