Christine Holmberg. Foto: Glenn Möllergren/Sveriges Radio
Kalmar län

Påskuppror i Kalmar mot sjukförsäkringen

Påskupproret vill samla missnöjda med sjukförsäkringen
1:05 min

Missnöjet gror över den nya sjukförsäkringen. Under påskhelgen anordnas det protester i hela landet. På många håll är det svenska kyrkan som har tagit initiativ, men i Kalmar är det en lite grupp privatpersoner som vill försöka ordna en manifestation.

Christine Holmberg är en av initiativtagarna.

– Vi vill givetvis att regeringen ska lyssna på oss, på det breda missnöjet över sjukförsäkringen som finns i landet. Vi vill att de ska komma folk till larmtorget för att visa sitt stöd.

Vad har du för förväntningar?

– Allting är så nytt och känns så stort men självklart vill vi att det kommer mycket folk, vi vet att det pyr missnöje ute i stugorna så vi hoppas att folk verkligen tar sig i kragen och går ut.

Har du själv drabbats?

– Ja det har jag tyvärr, jag har blivi8t utförsäkrad och också om försäkrad och just nu står jag utan ersättning och det säger ju ministrarna att det finns ingen som ska gå utan ersättning, men det gör det och jag är långt ifrån ensam.

Hur klarar du dig?

– Lever på min familj, min man får försörja hela familjen. Det är ingen lätt situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".