Nicki Pedersen, en vinnare igen. Foto: Mike Patrick
Speedway

Nicki tillbaka på tronen

Nicki Pedersen är en vinnare igen. Dansken vann årets första GP-deltävling i speedway i Leszno. Han vann finalen före regerande världsmästaren Tomasz Gollob och Emil Sajfutdinov. Fredrik Lindgren var bäst av svenskarna men föll i semifinalen. 

Mästarmöte

Nicki Pedersen tog sig till semifinal med minsta möjliga marginal och vann inte semfinalen men i finalen var han bäst.

Greg Hancock såg ut att vara på väg mot något stort efter grundtävlingen med 13 poäng av 15 möjliga men i semifinalen räckte han inte till mot Jaroslaw Hampel och Emil Sajfutdinov.

Regerande mästaren Tomasz Gollob visade att han blir att räkna med i år också. Han var näst bäst i grundtävlingen och vann sin semifinal men i finalen rådde hade han inte på Pedersen.

Bra start av Fredrik Lindgren

Årets första GP-deltävling blev en bra värdemätare på Fredrik Lindgrens kapacitet. Frågan är om han inte hade bästa farten av alla i sin maskin men kvällen tog slut i luftstaketet i andra semifinalen.

Han körde in näst mest poäng i grundtävlingen utan att ha några pangstarter men visade prov på smart körning och svarade för flera bra omkörningar. Det kan bli en succésäsong för Fredrik.

För Andreas Jonsson blev poängskörden skral i förhållande till körningen. Han bara ihop fem poäng och missade semfinalen.

Antonio Lindbäck hade den tyngsta kvällen av svenskarna och fick bara med sig en enda poäng.

I nästa deltävling har svenskarna fördel av hemmabana i Göteborg.

Bland förlorarna första tävlingskvällen fanns Jason Crump som bara körde in 5 poäng trots en bra start med seger i första heatet.

Resultat Leszno:
1) Nicki Pedersen
2) Tomasz Gollob
3) Emil Sajfutdinov
4) Jaroslaw Hampel

Poäng efter första deltävlingen:

Tomasz Gollob 18p
Nicki Pedersen 17p
Greg Hancock 14p
Emil Sajfutdinow 14p
Jaroslaw Hampel 12p
Fredrik  Lindgren 12p
Kenneth  Bjerre 10p
Chris Holder 9p
Rune Holta 9p
Janusz Kołodziej 8p
Chris  Harris 7p
Andreas Jonsson 5p
Jason Crump 5p
Damian Baliński 4p
Anotnio Lindbäck 1p
Artem Laguta 0p

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".