Seimour Östervall, ordförande Westerviks MSK. Arkivfoto: Johan Hermansson/Sveriges Radio
Speedway

Topp eller botten gäller för länslagen

Olika lägen för länslagen
1:37 min

Ett nytt upplägg av elitserien i speedway skall göra alla matcher betydelsefulla. Fyra av nio lag går till slutspel och resten är med i nedflyttningsstriden. För Dackarna blir det toppstrid medan Västervik blir bottenlag enligt förhandstipsen.

Det nya upplägget med bara fyra lag till slutspel och resten till nedflyttningsstrid ska öka dramatiken i elitserien. Det är betydligt fler lag som siktar på slutspel än det finns platser.

Smålandslagen Vetlanda och Dackarna förväntas som vanligt vara med i toppstriden och lär få hårt motstånd från Vargarna, Indianerna, Piraterna och kanske de tre senaste årens finallag Lejonen. 

– Elitserien är stentuff och att ta sig till slutspel är första målet. Når vi väl dit är jag inte så intresserad av fler bronsmedaljer säger Dackarnas klubbchef Jörgen Kling till P4 Kalmar.

Valsarna, Hammarby och Västervik förväntas få fightas för sin fortsatta existens i högsta serien.

Utan Gollob

Västervik får för första gången på tio år klara sig utan sin polske stjärna Tomasz Gollob som bytt klubb i Sverige till Hammarby.

– Enligt expertisen är vi nederlagstippade men att åka ur har vi inte räknat med säger Västerviks ordförande Seymour Östervall. Själva hoppas vi kunna gå till slutspel men det kommer förståss bli riktigt tufft.

Båda länslagen kör på bortabana i premiären. Indianerna kör mot Dackarna och Vargarna möter Västervik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".