Socialchef erkänner misstag

Hans Gunnar Hovbeck, som är socialchef i Nybro, erkänner att kommunen inte har varit riktigt uppmärksam när det gäller omsorgen av 19-åringen som hittades hos ett narkotikapåverkat par. Men uppfattningen på omsorgskontoret i Nybro har varit att 19-åringen har utvecklats positivt och därför har man inte haft anledning att tro att placeringen inte var bra.
Den 19-årige förståndshandikappade pojken från Nybro, som vårdas på behandlingshemmet Solhem i Sävsjö, hittades för ett par veckor sedan i en lägenhet i Vetlanda i samband med att polisen gjorde en husrannsakan. I lägenheten fanns också ett drogpåverkat par som berättade att de fick betalt för att ta hand om pojken. Avtalet med Solhem sades upp 21 december, eftersom 19-åringen har bott hemifrån i två år. Nybro kommun har för avsikt att försöka ordna eget boende åt honom med visst stöd så fort det går.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".