Speedway

Östgötaspeedwayen går på kryckor

De senaste tävlingsdagarna har varit skadefyllda för Piraterna och Vargrana.  Både Przemyslaw Pawlicki och Rafal Dobrucki missar tisdagens match för Piraterna och Bogdanovs kan inte köra i Vargarna.

Dubbla skadeproblem för Piraterna

På kort tid har Piraternas båda succépolacker från premiären blivit skadade.

Przemyslaw Pawlicki krockade med en annan förare under tävling i Polen på söndagen och fick en allvarlig hjärnskakning som gör att han har tävlingsförbud tills vidare.

Samma dag kraschade Rafal Dobrucki i sin match i Ekstraliga och ådrog sig en allvarlig ryggskada. Säsongen ser ut att vara över för Dobrucki.

De båda polska förarna svarade för 24 poäng tillsammans när Piraterna vann borta mot Vetlanda i premiären.

Lagledare Stefan Andersson har valt att ta in Daniel Davidsson i stället för Pawlicki och att köra riders replacement för Dobrucki.

Vargarna utan Bogdanovs i Målilla

Även östgötska grannarna Vargarna har skadeproblem. Tai Woffinden har tidigare brutit nyckelbene toch i helgen befaras nye letten Maksim Bogdanovs har ådragit sig en afraktur i axeln och det är okänt hur länge han blir borta från tävlingsbanorna.

Vargledaren Peter Jansson har tagit in Eric Andersson som reserv och flyttat upp Kim Nilsson till väst två borta mot Dackarna.

Även hemmalaget har stora skadeproblem där danske Hans Andersen är borta en längre tid med bruten fotled och Daniel King är ryggskadad. Dessutom dras Rune Holta fortfarande med sviter efter sin våldsamma vurpa för snart två veckor sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".