Dackarnas Artur Mroczka. Foto: Valdermar Andersson
Speedway

Säsongens första seger för Dackarna

Andreas Jonsson, Dackarna: ”Bra speedway idag”
2:57 min

Det blev ingen lätt tisdagskväll för Vargarna när man gästade G&B Arena i Målilla. Dackarna noterades för fem 5-1:or och vann med 56-34.

Dackarna föll i seriepremiären borta mot Indianerna och för Varganas del regnade säsongsöppningen bort. Det var helt klart nya tag i sikte för de båda lagen när de möttes på G&B Arena i Målilla under tisdagsaftonen.

Publiken fick se två jämna heat i inledningen. Förarna kände på varandra, 6-6 inför det tredje. Och där rivstartade hemmalagets Jurica Pavlic som fick hjälp av lagkamraten Fredrik Lindgren för att bärga lagets första 5-1:a. Sedan följde övertag Dackarna i heat fyra, fem och sex. Två 4-2 segrar och en ny 5-1:a gjorde ställningen till 24-12.

Vargarna hejdade blödningen något i det sjunde heatet, som slutade 3-3 efter fin åkning av Nicki Pedersen. Men team Pavlic-Lindgren rev upp såret igen i heatet därpå efter en ny 5-1:a för hemmalagets räkning. 

Adrian Miedzinski och Nicki Pedersen var inte nöjda med det och växlade därför upp tempot i det nionde heatet. Vargarna fick sin första 5-1:a och knappade igen något på hemmalagets ledning. Dackarnas Artur Mroczka tog sin fjärde heatseger i det elfte heatet, ledning 40-26. Och direkt därpå körde Jurica Pavlic tillsammans med Rune Holta hem Målillalagets fjärde 5-1:a för kvällen, till 45-27.

Dackarna avslutade det femtonde heatet med en 5-1:a, den femte för kvällen, och segersiffrorna skrevs till 56-34.

Kvällens publiksiffra: 4403

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".