Fotskadad Dauda missar Sirius. Foto: Scanpix
Cupfotboll

Dauda missar cupmöte

Abiola Dauda är den senaste spelaren på Kalmar FF:s skadelista och missar onsdagens match i Svenska cupen mot Sirius. FF-bussen lämnade Kalmar på tisdagen med 18 spelare men ett par tunga namn fick stanna hemma.

32 lag återstår av Svenska cupen i fotboll. För Kalmar FF väntar Sirius på bortaplan onsdag kväll. Uppsalalaget ligger i mitten av division 1 och KFF får ses som stora favoriter även om matchen spelas på Studenternas i Uppsala.

KFF tränande sista gången på tisdagen och åkte sedan upp i sin buss.

Abiola Dauda skadade ledband i ena foten när han landade snett mot Örebro i fredags och missar veckans matcher i serie och cup. Sedan tidigare är Alban Dragusha, Daniel Sobralense och Daryl Smylie borta från spel.

Tobias Carlsson och Kristoffer Fagercrantz vilas i cupmatchen efter intensivt spelande under våren och för att vara fräscha till lördagens match i allsvenskan mot Häcken. Paulus Arajuuri är åter så frisk att han är spelklar igen.

Under torsdagen lottas fjärde omgången av cupen.

Kalmar FF:s trupp mot Sirius:

  1. Petter Wastå
  2. Markus Thorbjörnsson
  3. Liridon Leci
  4. Erik Israelsson
  6. Paulus Arajuuri
  8. Henrik Rydström
  9. Stefan Larsson
17. Daniel Mendes
18. Johan Bertilsson
19. Ricardo Santos
23. Mattias Johansson
25. Tobias Eriksson
26. Emin Nouri
28. Marcel Sacramento
29. Hampus Bohman
30. Ludvig Öhman
34. Måns Söderqvist
99. Etrit Berisha

Källa: Kalmar FF:s hemsida

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".