Speedway

Västervik besegrade Vargarna

2:30 min

Västervik speedway har fått en rivstart på säsongen. På två kvällar har Västervik vunnit hemma mot Indianerna och utklassat Vargarna på deras hemmabana. Onsdagens möte i Norrköping slutade hela 51-39 till Västervik.

Oväntad seriestart

Elitserien i speedway har fått en spännade start.

Bottentippade Västervik är tillsammans med ifrågasatta Lejonen obesegrade och leder tabellen efter två omgångar medan storfavoriterna Vetlanda ligger sist utan poäng.

Vilken vecka Västervik!

För Västervik har det varit en maximalt bra vecka. PÅ tisdagen blev det till slut säker och rättvis seger hemma mot Indianerna med 48-42. Ett dygn senare var det Vargarnas tur att känna på "nya" Västervik.

Utan flyttade storstjärnan Tomasz Gollob tycks Västervik blivit ett mycket jämnare lag som ändå hävdar sig väl.

Skadedrabbade Vargarna hade laddat om ett storförlusten mot Dackarna med Adam Skornicki i laget men det hjälpte föga.

Reserverna visade vägen igen

Västerviks reservduo Tomasz Jedrzejak och Pontus Aspgren visade vägen redan i andra heatet med kvällens första dubbelseger och sedan släppte inte Västervik ledningen mer.

Västervik hade både toppen och bredden. Ingen Västerviksförare körde in mindre än fyra poäng och allra bäst var Adam Shields med elva. Han tog därmed en gruvlig revanch när han kom "hem" till Kråkvilan efter klen körning på tisdagen i Västervik.

Framgångsrikast i Vargarna var Krzystof Kasprczak med 11 poäng på fem heat men Nicki Pedersen mäktade bara med 9 poäng på sex heat efter att ha blivit poänglös i tre heat.

För Vargarna som på förhand var seriefavorit tillsammans med Vetlanda har säsongen börjat svagt. Precis som Vetlanda är Vargarna poänglösa efter två omgångar.