Division 3

Väldigt positivt i länets division 3

Det blev en trevlig dag för länslagen i division 3-spelet under lördagen. Samtliga lag i division 3 Götaland tog ett eller flera poäng i sina respektive matcher.

Oskarshamn imponerade stort

Oskarshamns AIK var det lag ifrån Kalmar län som imponerade allra mest då man stod för en krossande bortaseger mot Växjö BK med hela 6-1. Utmärkte sig mest i målprotokollet gjorde Peiman Eliassi som stod för ett Hat-trick och den storartade trepoängaren betydde för Oskarshamnarna att de gick upp på en andraplats i tabellen.

Även Färjestaden vann stort

I nästan lika storartad stil segrade även Ölandslaget Färjestaden då man på hemmaplan avfärdade gästande Ryssby med hela 5-1. Speedwaysiffror på Tallhöjden alltså men det var nog inte många som trodde på en storseger för hemmalaget när det hade gått 26 minuter av den första halvleken. Då stod det nämligen 1-0 till gästande Ryssby, direkt på avspark efter målet kunde dock Andreas Persson kvittera och halvtidsresultatet skrevs till 1-1. I den andra halvleken lade sedan hemmalaget in en högre växel och gästerna kunde då inte hänga med. 5-1 skrevs slutresultatet till efter bland annat två mål av Filip Lindkvist.

Alstermo tappade ledning

Alstermo lyckades ta poäng för andra gången i årets division 3 då man knep en pinne borta mot Sillhövda. Tyvärr för gästande Alstermo så kom poängen via en tappad ledning så all anledning att ljubla har man kanske ändå inte över poängen. Ledningsmålet kom med endast 20 minuter kvar av matchen då Jesper Johansson slog in 1-0 till gästerna men man lyckades alltså inte hålla emot för fem minuter ifrån slutsignalen så kunde hemmalagets Kristoffer Israelsson slå in kvitteringen och tillika slutresultatet 1-1.

Även IFK Berga tappade bort segern i slutet

IFK Berga kom med gott självförtroende efter förra omgångens segermatch då man gästade Rydaholm under lördagen. Gästerna från Kalmar fick också en smakstart då Johan Leandersson slog in 1-0 till gästerna efter endast 3 spelade minuter. Ledningen behöll man inte länge men efter det att hemmalaget kvitterat efter dryga kvarten så lyckades de blåvita återigen rycka åt sig ledningen via ett 1-2 mål av Patrik Rydasp fem minuter före pausvilan. Detta ledningsmål såg också väldigt länge ut att betyda tre nya poäng för nykomlingarna IFK Berga men ett mycket tyngt kvitteringsmål föll i matchens absoluta slutskede och poängfördelningen blev således delad lagen emellan

Gullringen vann komfortabel till sist

I den norra versionen av division 3 Götaland så stod Gullringen för en fin insats då man på hemmaplan såg till att plocka tre poäng efter en 3-1seger hemma mot Linköping på Gullemon. Markus Ahl gav hemmalaget ledningen innan halvtidspaus och trots att gästerna hittade en väg till kvittering kunde till slut Gullringen lämna planen efter slutsignalen med tre gjorde mål och lika många inkasserade poäng.