Löpning

Kyrkstafetten en positiv upplevelse

3:36 min

Årets upplaga av kyrkstafetten betydde den 33:e i ordningen och den blev en väldigt positiv upplevelse för de flesta inblandade. Positivt är även att man ser en stadig ökning av deltagare för var år som går.

Årets upplaga av kyrkstafetten betydde den 33:e i ordningen och den blev en väldigt positiv upplevelse för de flesta inblandade. Nästintill perfekta yttre omständigheter bäddade för goda förutsättningar både för de deltagande och de många åskådare som samlats längs banan för att heja fram de många löparna som under lördagen ställde upp och kämpade. I vanlig ordning så kom segerstriden i både dam och den öppna klassen att stå emellan Högby IF och IK Akele. I båda klasserna var det dock Högby som drog det längsta strået, bland annat efter en makalös upphämtning av Högbys damer i slutskedet av stafetten.

Ökar stadigt

Vad som var väldigt positivt förutom de goda förutsättningarna och det rent sportsliga är att tävlingen som för några år sedan faktiskt hotades av nedläggning nu ser en stadig ökning för varje år som går och det är ett mönster som syns inom hela löparsporten i stort.