Kalmar

33-åring häktad för skott över sängen

Nu på eftermiddagen häktades en 33-åring misstänkt för att vara inblandad i skotten i en lägenhet i Kalmarstadsdelen Funkabo i förra veckan.

33-åringen misstänks ha hotat och skjutit mot en jämnårig man i mannens lägenhet. Den misstänkte fönekar brott och har tidigare dömts för både kvinnofridskränkning och narkotikabrott.

Bröt sig in och sköt över sängen

Eftersom hans advokat Thomas Magnusson sa sig var jävig så ville mannen i stället ha kändisadvokaten Björn Hurtig från Stockholm.

Det var i förra veckan som tre maskerade män bröt sig in i porten i ett av husen i Funkabo. De ska sedan ha fortsatt upp för trapporna och brutit upp dörren till en lägenhet. Där ska flera skott ha avlossats mot väggen över sängen hos en man i 30-årsåldern.

Pratat med grannar

Polisen har under veckan genomfört en stor insats och pratat med grannar i området. Civila poliser stoppade också flera personer för att fråga om de visste något om händelsen.

– De körde upp bakom mig i en civil bil och stoppade mig med blåljus, säger en man som bor i Funkabo.

– Jag trodde först att det var fel på min bil men de ville bara veta om jag hört några ljud eller sett någon i samband med skottlossningen.