speedway

Bajen fick smulorna från de rikas bord

4:36 min

Hammarby möter Dackarna på Gubbängens IP i kvällens hemmapremiär i speedwayens elitserie. Ordföranden Tommy Cederlund hoppas och tror att Bajen kan överraska i årets serie.

Hammarby är tillbaka i elitserien och många experter tror att Bajen kommer att få det tufft i årets serie, men ordförande tror på sitt lag.

-Det kan gå lite hur som helst man ska inte underskatta oss. Vi har ett bra lag och det finns kapacitet, säger Tommy Cederlund.

På upptaktsträffen till årets elitserie var det många som tippade Bajen långt ner i tabellen och Tommy tror att det beror på att Hammarby kom sent in i bilden.

-Dom andra lagen har ett försprång. Vi fick ta smulorna från de rikas bord kan man säga. Förare som var ratade men som har en väldigt bra kapacitet. Vi hoppas kunna locka ur det som de har i sig här hos oss, säger Tommy Cederlund.

Den stora stjärnan i klubben är världsmästaren Tomas Gollob som lockades till Bajen från Västervik speedway. Tommy Cederlund säger att Gollob måste visa sin världsmästarklass för att Hammarby speedway ska nå framgång och vinna matcher på klassiska Gubbängen IP.

Säsongens första match för två veckor sedan slutade med förlust för Bajen mot Lejonen med 48-42 och nu väntar två tuffa matcher mot Dackarna och sedan seriefavoriterna Elit Vetlanda.

-Om man får drömma och tro så skulle man vilja se en hemmaseger med en fyra-fem poäng ikväll, säger Tommy Cederlund.

Dackarna har inlett säsongen med en vinst och en förlust så här långt.