Speedway

Hammarbyvinst mot Dackarna

3:22 min

Hammarby tog säsongens första seger och denna kom på hemmaplan. Dackarna stod för motståndet och slutresultatet skrevs till 45-39.

Hammarby, som föll i säsongspremiären mot Lejonen och fick stå över den andra omgången, fick tyngsta möjliga start mot Dackarna under tisdagskvällen. Målillalagets Artur Mroczka och Andreas Jonsson öppnade nämligen matchen med att köra hem en 5-1:a.

Men som smuts på axeln putsade Hammarbyförarna bort blotta minnet av öppningsheatet - och tillät sina motståndare bara fem poäng på de kommande tre heaten. Tomasz Gollob och Robert Kosiecha i Hammarby körde hem en 5-1:a till hemmapublikens jubel. Därefter jämnade heaten ut sig och det var en knapp hemmaledning med 20-16 efter sex körda heat.

I det sjunde heatet tog Dackarnas Fredrik Lindgren och Jurica Pavlic en fullpoängare och jämnade ut ställningen till 21-21. Men Hammarby svarade upp med en 5-1:a och i det tionde heatet utökade man ledningen till 33-27.

Dackarnas 5-1:a i det tolfte heatet följdes upp med ett jämnt 3-3 heat. 41-37 inför det fjortonde heatet - där Grzegorz Walasek och Tomasz Gollob säkrade segern med en 4-2 vinst. 45-39 blev också slutresultatet då bonusheatet regnade bort.

Publik: 2212 

Poängbäst i Hammarby: Robert Kosiecha 12p
Poängbäst i Dackarna: Andreas Jonsson 13p

Anton Norén
SR Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista