Peter Ljung. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Speedway

Första förlusten för Västervik

Peter Ljung, Västervik: ”Inget att skämmas över”
1:32 min

Säsongens första förlust kom under tisdagskvällen för Västervik. 54-36 borta mot Elit Vetlanda.

Tabelltvåan Västervik gästade under tisdagskvällen nästjumbon Elit Vetlanda på Vetlanda Motorstadion. Matchinledningen speglade inte tabellplatserna - för det var hemmalaget Elit Vetlanda som hade en 19-11 ledning efter fem körda heat.

Efter ett jämnt 3-3 heat i det sjätte så tände Västervik till och fixade en 5-1:a, denna signerad Chris harris och Nikolai Klindt. Därpå följde tre heat med 3-3 utgång och 32-28 ledning för hemmalaget. Peter Karlsson och Jacob Thorssell lyfte stämningen i Vetlanda med en 5-1:a i det elfte heatet.

Och mer Vetlanda blev det i heatet därpå när man utökade ledningen till 41-31 - den största ledningssiffran för kvällen. Samma siffra kom att utökas ytterligare i det 13:e heatet, när hemmalaget körde in en ny 5-1:a. Vetlanda avslutade matchen med ännu en fullpoängare och fastställde slutresultatet till 54-36.

Kvällens publiksiffra: 2076

Poängbäst i Vetlanda: Peter Karlsson 16p, Jaroslaw Hampel 12p
Poängbäst i Västervik: Adam Shields 13p

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".