Kalmar

Dunkade offrets huvud i väggen

Ett större bråk började i natt på Larmtorget i Kalmar. Sex eller sju killar började jaga varandra längs Larmgatan som slutade med en misshandel.

Vittnen ringde polisen sedan de sett en grupp uppretade unga män springa västerut på Larmgatan. När polispatrullen kom fram hittade de en 25-årig man som låg på marken vid Hanssons krog.

En 23-åring greps misstänkt för att ha dunkat 25-åringens huvud i väggen. Den 23-årige mannen anhölls av åklagare vid fyratiden i morse.

Fakta: Nästan 1000 misshandelsfall utomhus varje år

Foto: Maja Edsö/Sveriges Radio

Det är svårt att veta hur många fall av misshandel som är resultat av gruff i krogkön eller utanför uteställen på helgkvällar. P4 Kalmar rapporterar varje vecka om flera misshandelsfall som sker i den miljön. Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet anmäls nästan tusen misshandelsfall som skett utomhus varje år i Kalmar län. 2010 var siffran 911 stycken. Av dessa var män över 15 år offer i 643 fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".