fotbollsallsvenskan

Kalmar FF spelar tidig seriefinal

Intresset för fredagens möte mellan fotbollsallsvenskans etta Helsingborg och tvåan Kalmar FF är stort och nästan 8000 biljetter är redan sålda vilket pekar på en publiksiffra över 10 000.

Serieledande Helsingborg förlorade sin första match för säsongen i måndagens möte med AIK som vann med 2-1 på Råsunda. Kalmar vann med 2-0 mot Häcken i förra omgången hemma på Guldfågeln arena.

Problem i HIF

Helsingborg har försvarsproblem. Till matchen mot Kalmar kommer inte mittbacken Marcus Nilsson vara med, han fick sitt tredje gula kort mot AIK och är avstängd. Mittbackskollegan Peter Larsson tvingades utgå mot AIK med muskelsträckning och det är oklart om han blir frisk i tid till fredagens match. Sedan tidigare är ytterbacken Erik Edman hälseneskadad.

Dessutom är anfallsstjärnan Alexander Gerndt skadad i vaden och kan inte heller vara med mot KFF.

Kalmars trupp

Kalmar FF tränade på Guldfågeln arena på torsdagseftermiddagen innan laget satte sig i bussen och åkte till Skåne. Innan träningen visste inte ens spelarna vilka som skulle åka med utan de har fått vänja sig vid att packa väskan och stryka matchkostymen innan Nanne Bergstrand avslöjar vilka som får ynnesten att åka med på bortaresorna. Om man inte blir uttagen får man vackert ta sin packade väska och kostym och åka hem efter träningen.

Men de nitton som lade in väska och kostym i bussen var denna gång:

  1. Petter Wastå
  2. Markus Thorbjörnsson
  4. Erik Israelsson
  5. Tobias Carlsson
  6. Paulus Arajuuri
  7. Kristoffer Fagercrantz
  8. Henrik Rydström
  9. Stefan Larsson
11. Abiola Dauda
17. Daniel Mendes
18. Johan Bertilsson
19. Ricardo Santos
21. Besnik Rustemaj
23. Mattias Johansson
25. Tobias Eriksson
26. Emin Nouri
28. Marcel Sacramento
34. Måns Söderqvist
99. Etrit Berisha

Den spelare som har kommit till sedan matchen mot Häcken i lördags är Abiola Dauda som är tillbaka efter sin skada.