Kalmar

"Hade ingen aning om varför jag greps"

1:35 min

Studenten Hampus Sundin var på väg för att jobba när han igår greps av poliser med dragna vapen, misstänkt för förberedelse för rån.

Polisen ryckte ut efter att vittnen sett personer i en bil viftade med vapen.

Men något rån var inte på gång, istället var det två studenter på väg till en fest som hade klätt ut sig som greps, tillsammans med Hampus Sundin som stod och pratade med de två när polisen kom.

– Jag träffade mina kompisar en minut innan gripandet, så mycket mer vet jag inte. Sen satt man i polisbil.

Vad tänkte du, förstod du något?

– Nej de frågade om jag visste varför jag var gripen. Men jag hade ingen aning.

Hampus Sundin var egentligen på väg för att jobba på en pub när han träffade de två kamraterna.

Han berättar att de stod och pratade med varandra när flera polisbilar med sirenerna på kom körande i full fart och att poliser med dragna vapen kom springande.

Ingen tanke på

Att de var ute efter honom och kamraterna hade han ingen tanke på.

Men det blev en tur till en cell i polishuset. Där blev Hampus sittande i ett par timmar innan allt var utrett och han kunde gå till jobbet.

Och även om Hampus Sundin inte själv var med i den bil som kamraterna körde runt i med sina leksaksvapen och så här dagen efter försöker se humoristiskt på att ha blivit gripen, så förstår han mycket väl polisens agerande och riskerna med att köra runt med leksaksvapen.

– Man kanske inte ska gå och skylta mitt på stan med vapen för då kommer polisen. De ser väldigt äkta ut dagens leksaksvapen.

Såg du vapnen de hade?

– Nej men jag har sett dem tidigare.