Nytt system hos Bilprovningen skapar problem för nya bilägare

Det nya systemet med en förbokad tid hos Bilprovningen, som håller på att införas runt om i landet, har visat sig ha vissa brister. En Kalmarbo som nyligen fick sin kallelse till bilbesiktning hade fått en tid kvart över sju på morgonen - hos Bilprovningen i Nacka utanför Stockholm.

Orsaken var att han hade köpt sin bil i Stockholm för två år sen och de kallelser som bilprovningen skickar ut baseras på var bilen besiktigades förra gången. Enligt Anders Widén, som är projektledare på Svensk Bilprovning, kan det ta ett par år innan informationen om ägarbyten från Vägverket når fram, men man arbetar med att lösa det problemet. Innan satsningen startade provade man att utgå från bilägarens postnummer när man skickade kallelesen, men då accepterade anbart 30 procent den förbokade tiden. När man gick på var man besiktigade bilen senast så accepterade dubbelt så många bokningen redan från början.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista