Golf

Haeggman klarade kvalgränsen

Kalmargolfaren Joachim Haeggman har haft en tuff inledning av säsongen på Europatouren med flera missade kvalgränser som följd. I helgens tävling som pågår just nu på portugisiska Madeira har spelet dock stämt lite bättre vilket resulterade i en klarad kvalgräns och fortsatt spel.

Positiv start

Formkurvan har vänt lite grann och pekar nu uppåt för kalmargolfaren Joakim Haeggman, iallafall lite mer uppåt än vad som har varit fallet under de senaste veckornas tävlande på Europatouren. Europatouren som denna vecka stannat till och gästar portugisiska Madeira. En väldigt positiv första rond för Haeggman där han gick på två slag under par bäddade för klarad kvalgräns och vidare spel även under lördagen och söndagen. 

Sämre andradag

Visserligen lyckades inte Kalmarveteranen följa upp första dagens låga score med en liknande fullträff under fredagen där framförallt de första nio hålen ställde till det för honom. I kombination med den inledande rondens bra spel så räckte en stark avslutning på andra rundan för att landa på tre slag över par för dagen och sammanlagt ett slag över par i sammandraget, en score som alltså räckte för spel de avslutande två dagarna som pågår just nu. Haeggman låg efter de första två dagarnas spel tio slag efter täten.

Jämn tredjerond

Den tredje och nästsista dagen började även den lite knackigt med två bogeys under de inledande nio hålen. Likt den andra dagens spel så kunde Haeggman även under lördagen reparera sina misstag någorlunda genom stabilt spel på de avslutande nio hålen, på dessa blev det två birdies och därför en sammanlagd score på par under dagen och en delad 38:e placering.