Trav

Viola Silas vann Prinsens lopp

2:12 min

För första gången någonsin så startade Viola Silas under lördagseftermiddagen i ett lopp där hon ställdes i samma startfält som elithästar.

Det hade inte kunnat gå bättre, Viola Silas vann nämligen sin debut på tiden 1.10,9 och är nu klar för Elitloppet.

Debut mot elithästar

Kalmars stolthet vad gäller trav är för tillfället utan tvekan Viola Silas med sin tränare Fredrik Persson. Detta faktum understryks än mer av att hon nu för första gången under lördagen ställdes upp för trav i ett lopp med elithästar som motståndare.

Perfekt lottning

Det var Gävletravet som var arenavärd för evenemanget under lördagen som alltså blev Viola Silas elitpremiär. Det var inte i vilket lopp som helst som hon fick springa sin debut i, premiär var det nämligen även för H.K.H Prins Daniels lopp och det var just i detta som Kalmar-hästen sprang in i, Viola Silas gjorde det dessutom med en drömlottning spårmässigt enligt tränaren Fredrik Persson.

Seger och Elitloppet

Det var inte bara lottningen som var den bästa möjliga, hela utgången av loppet blev så bra som Persson hade kunnat hoppas på, Viola Silas vann nämligen i sin debut på tiden 1.10,9. Segern innebar dessutom att Viola Silas nu är klar för elitloppet.