fotboll Division 2

Vimmerby föll mot serieledarna

Det var ett obesegrat Vimmerby som dessutom kom med en seger i bagaget från förra omgången som skulle försöka göra lördagen jobbig för serieledande Tord. Man lyckades dock inte störa gästerna tillräckligt och säsongens första förlust i fotbollens division 2 var ett faktum.

Obesegrade Vimmerby

Efter att ha börjat säsongen på ett inspirerat och lovande sätt som dessutom resultatmässigt inneburit att man är obesegrade så får Vimmerby räknas som länets nästbästa fotbollslag på herrsidan. Vimmerby som efter en rad oavgjorda matcher lyckades besegra Tenhult på bortaplan i den förra omgången. Tenhult var då seriejumbo och steget kunde inte vara större tabellmässigt till dagens motståndare Tord som inför sitt besök på Vimarvallen ledde division 2 västra Götaland och hade ett för dagen ointagligt fyrapoängs försprång på hemmalaget Vimmerby.

Serieledarna blev för tuffa

I drygt en timme så höll obesegrade Vimmerby sitt fort hemma på Vimarvallen mot serieledande Tord. Sen tilldömdes gästerna en straff efter 66 minuter och 0-1 var ett faktum. Efter detta lyckades inte hemmalaget mobilisera tillräckligt mycket krafter för att skapa en kvittering utan istället kunde gästerna även punktera matchen i dess absoluta slutskede med ett 0-2mål och säsongens första förlust var ett faktum för Vimmerby.