fotboll Söderettan

IFK Kalmar vann tuff bortamatch

1:17 min

Konstgräs och en spelskicklig nykomling med självförtroende, det var vad som väntade IFK Kalmars fotbollsdamer när man begav sig upp till Eskilstuna för att försöka plocka med sig några poäng hem i spelarbussen. Detta försök blev både tappert och lyckat då man knep en stark 2-1 seger i Eskilstuna.

Tuff uppgift på konstgräset

IFK Kalmar hade en på förhand tuff uppgift att vänta då man begav sig till Eskilstuna och Tunavallens konstgräs för match mot Eskilstuna United som inför dagens match låg placerade bara en poäng och därmed en position före de gästande Kalmartjejerna. Åtta respektive sju poäng stod dagens kombatanter på vilket innebar fjärde respektive femteplats i en tabell som toppas på maximala 15 poäng av seriesuveränen Vittsjö.

Besegrade och gick förbi Eskilstuna

Den stora skillnaden mellan de båda lagen under lördagen var målmässigt senegalesiskan Mamy N'diaye som stod för ledningsmål till gästerna två gånger om. Först efter prick en halvtimme spelat så var det dags för anfallarens första mål för dagen. Detta ledningsmål för IFK Kalmar kunde dock kvitteras av Felicia Karlsson strax före halvtidsvilan och 1-1 var resultat i paus. Tio minuter in i den andra halvleken var det så dags för N'Diaye igen, i den 55 minuten så satte hon både sitt och IFK Kalmars andra mål för dagen och detta 1-2 mål var tillräckligt för att gästerna från Kalmar skulle kunna hålla ifrån och vinna både matchen och mark i tabellen mot Eskilstuna. IFK Kalmar klättrade nu iochmed segern upp på en fjärdeplats i Söderettan.