fotboll Division 2

Blytung förlust för Lindsdal

Det var på förhand en väldigt tuff uppgift som väntade Lindsdals fotbollsherrar då man åkte och gästade topplaget Ljungby under lördagen. Tufft värre skulle det också visa sig bli under matchens gång då hemmalaget kopplade greppet med en 3-0 ledning redan under matchens första halva.

Tufft på förhand

Det väntar i vanlig ordning viktiga matcher för Lindsdal eftersom man på förhand är tippade att hotas av nedflyttning och eftersom man dessutom inlett serien genom att bekräfta att detta tips förmodligen stämmer. Inte nog med att det var en vitkig match för de gulsvarta, det var dessutom en på förhand otroligt tuff match, nästan svårast tänkbara sett till tabellens utformning. För motståndet och värdskapet stod nämligen Ljungby som låg tvåa i tabellen och som dessutom hemma på Lagavallen har inlett med två raka segrar. Detta i motsatsförhållande till Lindsdal på negativ kvalplats som inlett med två raka förluster i sitt bortaspel.

Usel första halvlek

Det började heller inget vidare för Lindsdal, redan efter 21 spelade minuter så trillade förta baklängesmålet in och det var ändå bara början. Efter att de första 45 minuterna var spelade så hade man ett 0-3underläge att försöka hämta ikapp under den andra halvleken.

Uppryckning i andra

Den andra halvleken blev jämnare och mer positiv för gästande Lindsdals vidkommande. Det var länge mållöst i den avslutande akten och Ljungby tycktes givetvis nöjda med den 3-0ledning som man tidigt skaffade sig. Lindsdals Viktor Petersson putsade till siffrorna genom ett reduceringsmål i den 79:e minuten till 1-3 men uppförsbacken var fortfarande efter det målet brant och lång för de gulsvarta, Peterssons reduceringsmål skulle visa sig bli matchens sista vilket innebar att Lindsdal vann den andra halvleken med förlorade matchen och det är fortsatt motigt för LIF i bottenskiktet av tabellen.