fotboll Division 3

Positivt för division 3-lagen

Lördagseftermiddag betyder i vanlig ordning relativt tätt matchande för Kalmar länslagen i fotbollens division 3-serier, så även denna soliga lördag. Fyra lag var igång och spelade och det blev blandad kompott där IFK Berga stod för det mest positiva resultatet under dagen.

Oskarshamn vann toppmöte

Det var en riktig toppmatch som stod på schemat under lördagseftermiddagen på ett soldränkt konstgräs vid Arena Oskarhamn. Hemmlaget Oskarshamn och gästande Rydaholm är två lag som motsvarat de högt ställda förväntningarna på sig i inledningen av säsongen i division 3 Sydöstra Götaland. Med samma antal poäng (10 inspelade) så skiljde det bara en placering i och med ett måls bättre differens till gästande Rydaholms fördel. Efter dagens drabbning så var det däremot omvända tabellförhållanden lagen emellen. Oskarshamn besegrade Rydaholm på hemmaplan med 2-0. Med ett mål i vardera halvlek såg först Eric Persson och sedan Peiman Eliassi till att plocka tre poäng till sitt Oskarshamn.

Bortavinst för Färjestaden

I samma serie så var det i vanlig ordning även fler länslag igång och spelade. Öländska Färjestaden gästade Moheda och tog med sig samtliga tre poäng hemifrån Växjötrakten. Ett sent straffmål av Philip Quist såg till att berga segern för gästerna.

Berga imponerade i 4-1seger

IFK Berga tog hemma på Bergavik emot Sillhövda. Det började bra för hemmalaget som tog ledningen i den första halvleken. En ledning man tyvärr inte lyckades hålla speciellt länge utan 1-1 kom relativt tätt därpå. I andra halvlek var det dock hemmalagets show från början till slut och det var inget snack om vart poängen skulle hamna. 4-1 slutade matchen och det var snarare bud på större segersiffror än så än vad det var nära ett jämnare slutresultat. Målen för Berga stod Simon Gustafsson, JoahnLeandersson, Marcus Rydasp och Albin Carlsson för.

Gullringen

I den versionen av division 3 som mer berör de norra delarna av länet var Gullringen på besök och gästade Råslätt. matchen bjöd inte på någon underhållning överhuvudtaget om man gillar gjorda mål, det var nämligen en vara som helt uteblev på Råslätts IP och matchen slutade alltså 0-0.