Akko Karlsson ställde upp som kandidat för språkrörsposten. Foto: Drago Prvulovic/Erik Mårtensson/Scanpix
Gamleby

Akko Karlsson: "MP ett vinnande lag"

Akko Karlsson från Loftahammar utanför Gamleby fick inte tillräckligt stöd av Miljöpartiets kongress för att bli nytt språkrör.

Akko Karlsson: "Tacksam att jag varit med på resan"

Gustav Fridolin och Åsa Romson blir i stället Miljöpartiets nya affischnamn. De tar över efter Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.

– Det här är en process där alla är vinnaren, säger Akko Karlsson efter omröstningen.

– Jag är jättetacksam att jag blivit nominerad och varit med på den här resan och det känns som vi är ett vinnande lag.

Tror du att de nya språkrören kan ersätta Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, som lyft Miljöpartiet och etablerat partiet hårt knutet till sina personer?

– Varje person är unik men jag tror att de kommer att bli ett jättebra radarpar. De kompletterar varandra med sina kompetenser – vi har Gustavs sociala engagemang och vi har Åsas miljöjuridiska kompetens.

Vilket block ni kommer att tillhöra i framtiden?

– Miljöpartiet kommer att föra en linje med grön politik. I politiken söker man samarbeten och där är vi inte uppbundna till det ena eller andra hållet.

Fridolin och Romson tar över

Åsa Romson och Gustav Fridolin valdes till nya språkrör på Miljöpartiets kongress i Karlstad på lördagen. Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.

#text=4516802# språkrör heter Åsa Romson och Gustav Fridolin blir nytt manligt språkrör. Det meddelade partiet på sin kongress i Karlstad i eftermiddags inför stort jubel från åhörarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".