Kalmar län

Äntligen sommarlov!

1:25 min

Snart väntar sommarlov för tusentals elever. Under veckan går de ut skolan efter en lång termin och ledighet eller kanske jobb löser av.

– Riktigt skönt, för man har pluggat hela hösten och våren, säger Karolin Gunnarsson och får medhåll av klasskamraten Tove Axelsson, som säger att första året på gymnasiet var betydligt tuffare än högstadiet.

I Kalmar kommer studenter springa ut från gymnasieskolorna i tre dagar i rad. Först ut är Stagnelusskolan där det var ganska folktomt på måndagen men kommer vara betydligt mer trångt på studentexamen i i morgon tisdag.

Sistaårsgymnasisterna i Nybro och Oskarshamn tog studenten redan i fredags, medan grundskoleeleverna där har sin avslutning nu på torsdag. I Vimmerby är det skolavslutning på onsdag och i Västervik och Hultsfred är sista dagen för de flesta på fredag, då även studenterna tar sin examen.

Sen väntar ledighet eller kanske jobb. En del som Tove Axelsson har fått praktikjobb genom kommunens försorg.

– Jag ska hand om 1-5 åriga barn. Det känns spännande.

Fråga

Nyheterna P4 Kalmar

nyheter.kalmar@sr.se

Nyhetstips: 0480-59 000
(tipstelefonen är öppen dygnet runt)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.