Ny knarkrättegång i Västervik

Idag är det dags för rättegång nummer två i den stora knarkhärvan i Västervik, då ytterligare elever riskerar att stängas ute från skolarbetet.
Rättegången förra veckan var den första i en serie av fyra där västerviksungdomar i åldrarna 17 till 25 år är inblandade. Den rättegången resulterade i att två gymnaieelever dömdes till fängelse samtidigt som de förvisades från skolan under viss tid tillsammans med ytterligare tre dömda gymnasieelever. Och idag är det dags för ytterligare sex ungdomar, varav några går på gymnasiet eller i varje fall är inskrivna där att ställas till ansvar för bland annat narkotikabrott. Fälls de i tingsrätten är risken stor att politikerna i barn- och utbnildningsnämnden också för dem tillgriper det hårdaste disciplinstraffet, så kallad förvisning från skolan som innebär att eleven överhuvudtaget inte får vistas inom skolans område. Vid dagens rättegång handlar det precis som i den förra om innehav och överlåtelse av framförallt ecstasytabletter men även hasch och amfetamin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista