boda

Upp till bevis för glasmuseet

I Boda invigdes den omdiskuterade satsningen på ett glasmuseum igår av S-ledaren Håkan Juholt. Moderaterna är fortsatt kritiska, men hoppas nu också att det blir en framgång.

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt var på plats under lördagen, liksom Emmabodas kommunalråd (S) Ann-Marie Fageström.

Bygget blev mycket dyrare än beräknat och kommunen har gått i borgen för lån på totalt 36 miljoner kronor för satsningen.

Moderaterna i Emmaboda kommun gör en markering i samband med invigningshelgen.

- När nu så gigantiska summor har satsats i ett projekt som vi varit emot hela tiden så hoppas vi naturligtvis att museet blir en framgång och inte en ekonomisk stjärnsmäll som drabbar kommunens invånare i form av sämre vård, skola och omsorg. Till detta vill vi bidra efter bästa förmåga, säger oppositionsrådet Sten Olof Johansson (M).

I ett pressmeddelande tillsammans med kommunstyrelseledamoten Emma Åhlander Hansson (M) redogör Sten Olof Johansson för sin syn.

- Vi anser att hela projektet baserar sig på bristfälliga kostnads- och intäktskalkyler och att majoriteten brustit i öppenhet när de inte presenterat tillräckliga underlag inför de beslut som fattats i KS och KF.