Radio Kalmar har inte polisanmält Dedé

Sveriges Radio Kalmar har inte polisanmält Kalmar FF:s spelare Dedé Anderson, det säger kanalchefen Johan Mångård sedan tidningen Östra Småland gått ut med rubriken ”Radio Kalmar satte åklagaren på Dedé”.

Rubriken handlar om att chefsåklagaren i Kalmar inlett en förundersökning om brott i samband med Kalmar FF:s omtalade match mot AIK i mitten av augusti, en match där anfallaren Dedé Anderson blev utvisad efter att bl.a ha skallat AIK:s Stefan Ishizaki.
Svenska fotbollförbundet beslutade i veckan att stänga av Dedé i sammanlagt sju matcher och händelsen skall alltså nu också utredas av åklagare och polis.
Enligt Östra Småland är det Sveriges Radio i Kalmar som polisanmält Dedé, ett påstående som andra medier också nappat på och som får kanalchefen Johan Mångård att reagera.
Han säger att radion inte anmält Dedé Anderson. Det är istället polis och åklagare som på eget initiativ tagit upp fallet.
Det Radio Kalmar gjort enligt Johan Mångård är vanligt journalistiskt granskning av vad som hänt. Men någon polisanmälan har alltså aldrig gjorts av radion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".